Valg af gearsystem

Gearsystemer / geargrupper til din cykel kan give anledning til en række overvejelser, for hvad er nu det bedste til dit behov?
Hvis du er ret ny i sporten er det en god ide at søge råd hos nogle, der rent faktisk ved noget om det og som kan forklare om forskellene imellem de forskellige systemer. Et råd vil nok altid været præget af en vis subjektivitet, men sådan er det.

Campagnolo (Italien), Sram (USA), Shimano (Japan), Rotor (Spanien) og FSA (USA) udgør de toneangivende producenter. Hertil findes en længere række af producenter af enkeltkomponenter til de forskellige gearsystemer. 

I bund og grund kan alle gearsystemer levere det vigtigste: De kan skifte gear, når du ønsker det og de kan bremse cyklen ned i fart, når du aktiverer bremsegrebet. Alle systemer i alle prisklasser er pålidelige løsninger, så der er ikke grund til at frygte, at systemet ikke virker ordentligt. Det er et installations- og justeringsspørgsmål - og i længden et spørgsmål om ordentlig vedligeholdelse/rengøring, som tilmed forlænger holdbarheden. De billigste gearsystemer har generelt mindre slidstyrke end de dyrere, for det er noget af det, man betaler for. Dog kan mekanik eller elektronik være lidt sårbart i det højere prisleje. Det skyldes, at producenterne kappes om at fremstille systemer, der vejer så lidt som muligt - og det kan i nogle tilfælde gå ud over holdbarhed og styrke.

Den egentlige forskel ligger mest på pris, mekanisk /elektronisk  gearskifte, skivebremser eller fælgbremser og forarbejdning / udseende. Kundernes valg ender oftest med at handle om prisen og om det skal være mekanisk eller elektronisk gearskifte.
Der er ikke grund til at være bekymret for, om man kan skaffe reservedele til de forskellige gearsystemer. Det er sjældent et problem. Dog kan det være et problem, at nogle forhandlere ikke lagerfører eller ikke ønsker at skaffe visse produkter - og det er naturligvis ærgerligt, hvis kunderne af den grund begrænses i deres valg, men reservedelene kan skaffes. 

Vi vil ikke udpege én løsning frem for andre, men vi rådgiver vores kunder konkret, for at finde den rigtige løsning til det ønskede behov og budget.